Farnell element14   Przedstawicielstwo Handlowe Paweł Rutkowski   Phoenix Contact Sp. z o.o.   Fluke Europe B.V.  

Energetyka, Automatyka przemysłowa, Elektrotechnika

Dodaj firmę Ogłoszenia Poleć znajomemu Dodaj artykuł Newsletter RSS
strona główna Polityka prywatności
Prywatność

Ochrona informacji

Portal i społeczność elekroonline.pl w znacznej mierze tworzony jest przez naszych Użytkowników, dlatego zapewnienie prywatności i poufności ich danych jest dla nas priorytetem.

Administrator danych

Firma Media Pakiet Sp. z o.o. z siedzibą w Białymstoku (15-617) przy ulicy Nowosielskiej 50 jest Administratorem Twoich danych osobowych w rozumieniu rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE będącej "ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych", w odniesieniu do danych osobowych Użytkowników, będących osobami fizycznymi.

Przetwarzamy Twoje dane osobowe

Dane osobowe to wszelkie informacje, które mogą cię identyfikować, na przykład imię i nazwisko, numer telefonu, adres poczty elektronicznej lub adres zamieszkania. Kiedy w poniższym dokumencie odwołujemy się do terminu "przetwarzać" albo "przetwarzanie", mamy na myśli wszelkie czynności i operacje wykonywane na danych osobowych (np. ich przechowywanie czy analizowanie na potrzeby świadczenia usługi).

Przechowujemy dane osobowe Użytkownika przez okres niezbędny do realizacji świadczonych za pośrednictwem portalu e-usług, jednak nie dłużej jednak niż do momentu sprzeciwu Użytkownika i wycofania udzielonych zgód.

Masz prawo wglądu w swoje dane osobowe oraz prawo do ich poprawiania. Żądanie edycji danych należy zgłosić za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres: biuro@elektroonline.pl. Podanie danych osobowych przez Użytkownika jest dobrowolne, ale konieczne do realizacji e-usług świadczonych w naszym serwisie.

Dane wymagane podczas rejestracji

Aby w pełni korzystać z możliwości, jakie daje serwis elektroonline.pl wymagana jest rejestracja, która odbywa się po przez wprowadzenie podstawowych danych do formularza rejestracyjnego. W formularzu niezbędne jest podanie adresu e-mail, który jest jednocześnie loginem Użytkownika i hasła jakiego będziesz używał w naszym serwisie oraz imienia i nazwiska. Reszta danych wprowadzana jest opcjonalnie. Wypełnienie i wysłanie formularza oznacza akceptację regulaminu elektroonline.pl oraz zgodę użytkownika na przetwarzanie jego danych osobowych zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych.

Dostępność informacji

Portal elektroonline.pl ma charakter otwarty, a jedną z jego usług jest możliwość publikowania i rozpowszechniania informacji o Użytkowniku. W związku z tym część jego danych jest powszechnie dostępna dla wszelkich podmiotów korzystających z sieci Internet oraz może być indeksowana przez wyszukiwarki.

Do informacji powszechnie dostępnych należą treści zamieszczane przez Użytkownika:

  • blogi, artykuły oraz inne wpisy wprowadzone przez Użytkownika
  • jego komentarze i opinie
  • pliki zamieszczane przez Użytkowników na elektroonline.pl
Dane do których dostęp mają inni zarejestrowani Użytkownicy społeczności elektroonline.pl to:
  • CV - historia zatrudnienia i wykształcenia oraz inne dane o karierze zawodowej
  • spis znajomych Użytkownika, grup do których należy oraz jego wpisy
  • status pracowniczy Użytkownika
  • adres e-mail, stronę WWW,
  • numer telefonu,
  • teleadresowe dane służbowe
  • informacje na temat umiejętności komputerowych, szkoleń i kursów a także hobby Użytkownika

Masz prawo do bycia zapomnianym

Jeśli nie chcesz dłużej korzystać z usług świadczonych za pośrednictwem portalu, możesz żądać wycofania udzielonych zgód na przetwarzanie swoich danych osobowych oraz ich trwałego usunięcia. Żądanie usunięcia danych lub ich sprostowania należy zgłosić za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres: biuro@elektroonline.pl. 

Wszystkie Twoje prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych:

 

  • prawo dostępu do Twoich danych,
  • prawo do sprostowania Twoich danych,
  • prawo do ograniczenia przetwarzania Twoich danych,
  • prawo do usunięcia Twoich danych,
  • prawo do przenoszenia Twoich danych,
  • prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych,
  • prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie Twoich danych (jeśli była wcześniej udzielona),
  • prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego.

Odsyłacze do innych stron internetowych

Elektroonline.pl nie odpowiada za politykę ochrony prywatności stosowaną przez właścicieli lub administratorów serwisów, do których odsyłają linki zamieszczane w Elektroonline.pl. Zachęcamy do zapoznania się z treściami oświadczeń o ochronie prywatności umieszczonych na stronach gromadzących dane osobowe. Użytkownik ponosi pełną odpowiedzialność za treści znajdujące się na stronie, do której przekierowuje zamieszczany przez niego w Elektroonline.pl odsyłacz.

Informacje wysyłane do Użytkownika

Elektroonline.pl zastrzega sobie prawo wysyłania wszystkim użytkownikom listów elektronicznych z powiadomieniami o ważnych zmianach w Elektroonline.pl.

Elektroonline.pl może wysyłać także listy elektroniczne o charakterze komercyjnym, w tym reklamy i inne treści o charakterze informacji handlowej, o ile Użytkownik wyraził na to zgodę w procesie rejestracji. Reklamy i inne treści o charakterze informacji handlowej mogą być też dołączane do listów przychodzących i wychodzących z konta systemowego.

Jeżeli Użytkownik zapisał się na Newsletter Elektroonline.pl lub w inny sposób wyraził zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego Newslettera.

Cookies i logi systemowe

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom użytkowników wykorzystujemy pliki cookies, które są przechowywane na dyskach w komputerach użytkowników. Pliki te pozwalają rozpoznawać użytkownika przy ponownych odwiedzinach na serwisach i wykorzystywane są w celu jak najlepszego dostosowania portalu do potrzeb użytkowników, by dostarczać im te informacje, które są przez nich najbardziej pożądane. Pliki cookies są także wykorzystywane w celu zbierania informacji o oglądalności portalu. Użytkownik w każdej chwili może wyłączyć w swojej przeglądarce obsługę plików cookies, co może jednak spowodować utrudnienia w korzystaniu z portalu.
Informacje zawarte w logach systemowych mogą zawierać różne dane (np. adres IP, nazwę domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.). Wykorzystywane są jedynie w celach technicznych oraz do zbierania ogólnych, statystycznych informacji demograficznych dotyczących popularności portalu.

Uwagi

Wszelkie pytania i wątpliwości dotyczące korzystania z serwisu prosimy przesyłać na adres biuro@elektroonline.pl

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Serwis elektroniki użytkowej Serwis elektroniki użytkowej Zamieszczamy tu wątki dot. serwisu elektroniki użytkowej, pomysły rozwiązań i problemy na które ...
Oświetlenie samochodowe Oświetlenie samochodowe Grupę dedykuję problemom i pomysłom związanym z realizacją oświetlenia samochodowego, światła do ...
INTELIGENTNE BUDYNKI INTELIGENTNE BUDYNKI Rynek budownictwa energooszczędnego w Polsce dopiero się rozwija, rośnie również zainteresowanie ...
amatorzy elektroniki amatorzy elektroniki Nieelektronicy , fascynujący się tą dziedziną techniki .
REKLAMA
Nasze serwisy:
elektrykapradnietyka.com
przegladelektryczny.pl
rynekelektroniki.pl
automatykairobotyka.pl
budowainfo.pl